ENERGIELABEL

Sinds 2015 is een definitief energielabel in Nederland verplicht. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Wilt u de woning verkopen, dan is dit verplicht bij overdracht van de woning. Als u dit niet doet, riskeert u een boete. Dat is natuurlijk zonde.

U kunt dit vanaf 1 januari 2021 niet meer zelf doen. Een energielabel dient te worden opgenomen door een gecertifieerd bureau, zoals wij.

Wij helpen u hiermee graag. Maak gerust een telefonische afspraak of vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Vanwege de grote toename van het aantal aanvragen voor een energielabel hebben wij op dit moment een doorlooptijd van ca. 6-8 werkweken voor het verwerken van uw energielabel als particulier.

U heeft bij ons een energielabel van een woning tot 600m³ inhoud al voor € 295,- incl. BTW*. U kunt het label aanvragen door rechts van deze tekst op de knop "vraag een energielabel aan" te klikken en het formulier in te vullen.

* objecten groter dan 600m³ en zakelijke tarieven op aanvraag.

Verplichting energielabel Funda opgeschort

8 februari 2021

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kasja Ollongren, stelt de handhaving van de energielabel verplichting in advertenties, zoals op Funda, tijdelijk uit.

Sinds 1 januari 2021 is de wetgeving voor het energielabel aangescherpt. Het is verplicht om bij de verkoop/verhuur advertentie van een gebouw een geldig energielabel te vermelden. Concreet betekent dit dat wanneer je woning door een makelaar op bijvoorbeeld Funda wordt gezet, er altijd een energielabel getoond moet worden. Doe je dit niet dan riskeer je een boete. Voorheen was deze vermelding alleen verplicht indien er al een geldig label aanwezig is.

De aanvraag van een energielabel vóór plaatsing van een advertentie kan tot vertraging leiden van de doorstroming in de woningmarkt. Het aantal energieadviseurs dat een energielabel mag afgeven blijft achter. Hierdoor duurt het langer voordat het energielabel afgegeven wordt en komt de advertentie later online. Dit remt dus de doorstroming.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kasja Ollongren, werkt een beleidsregel uit waarbij tot 1 juli 2021 geen gebruik wordt gemaakt van de bevoegdheid tot handhaven indien nog geen label aanwezig is in de advertentie voor gebouwen. Indien er wel al een geldig label aanwezig is dient het label gewoon in de advertentie vermeld te worden. Hierdoor zal er meer tijd zijn van het moment van te koop zetten tot transactie om een energielabel aan te vragen. De beleidsregel zal op korte termijn worden gepubliceerd in de Staatscourant.