ENERGIELABEL

Sinds 2015 is een definitief energielabel in Nederland verplicht. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Wilt u de woning verkopen, dan is dit verplicht bij overdracht van de woning. Als u dit niet doet, riskeert u een boete. Dat is natuurlijk zonde.

U kunt dit vanaf 1 januari 2021 niet meer zelf doen. Een energielabel dient te worden opgenomen door een gecertifieerd bureau, zoals wij.

Wij helpen u hiermee graag. Maak gerust een telefonische afspraak of vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Op dit moment is de doorlooptijd ca. 2-5 werkdagen voor het verwerken van het energielabel. U ontvangt het label per email van ons de werkdag na de inspectie.

U heeft bij ons een energielabel van een appartement al vanaf € 312,50 en een woning tot 600m³ inhoud al voor € 345,- incl. BTW*. U kunt het label aanvragen door rechts van deze tekst op de knop "vraag een energielabel aan" te klikken en het formulier in te vullen.

Ook is er een infoflyer beschikbaar, deze vind u door hier te klikken.

* objecten groter dan 600m³ en zakelijke tarieven op aanvraag.

Verplichting energielabel bij publicatie per 1-1-2022

1 januari 2022

Het ministerie heft per 1-1-2022 de opschorting op voor het publiceren zonder energielabel.

Sinds 1 januari 2021 is de wetgeving voor het energielabel aangescherpt. Het is verplicht om bij de verkoop/verhuur advertentie van een gebouw een geldig energielabel te vermelden. Tot 1 januari 2022 is deze regel opgeschort maar deze is nu van kracht. Concreet betekent dit dat wanneer je woning door een makelaar op bijvoorbeeld Funda wordt gezet, er altijd een energielabel getoond moet worden. Doe je dit niet dan riskeer je een boete.